Strandwandeling Texel

Vorige week met vrienden een huisje op Texel gehuurd en met elkaar gewandeld en wat fietstochten gemaakt. Het kwam er niet zo van om te fotograferen, het is in een wandelend of fietsend gezelschap soms vervelend om op een fotograaf te moeten wachten 😀, gezelligheid staat voorop. Maar op zondagmorgen trok ik er toch maar even op uit om een strandwandeling te maken, het was mooi weer en ik kon de kriebels om te fotograferen niet langer onderdrukken.

Vanuit het verblijf wandelend naar het strand, zo’n 1.5 km, kwam er opeens een dreigende bewolking over het duin aanzetten en was ik net op tijd bij een strandpaviljoen om te kunnen schuilen voor een stevige regenbui.
dreigende lucht boven duinen van texel

NIKON D750 (24mm, f/8, 1/320 sec, ISO100)

 

Onder het genot van een kopje koffie de bui voorbij laten gaan om daarna weer verder over het strand wandelen. Het weerbeeld leverde mooie wolkenluchten op boven het strand en zee. De wandelaar in beeld volgt het spoor van een groep paarden die net voorbij galoppeerde.
bewoking boven texels strand

NIKON D750 (24mm, f/8, 1/500 sec, ISO100)

 

Soms loop ik voorover gebogen om details op het strand te ontdekken, deze schelp kwam net tevoorschijn uit het terugtrekkende water.
schelp op strand texel

NIKON D750 (105mm, f/8, 1/320 sec, ISO100)

 

Een waterplas op het strand met de weerspiegeling van de zon.De schuimbellen prikkelen je fantasie, welke figuren zie je erin?
schuimbellen op het strand van texel

NIKON D750 (105mm, f/8, 1/500 sec, ISO100)

 

Ook mooie reflectie’s op het natte strand.
wolkenreflectie op het strand van texel

NIKON D750 (48mm, f/8, 1/400 sec, ISO100)

 

Nog wat reflectie en een dreigende bewolking in aantocht.
reflectie op het strand van texel

NIKON D750 (42mm, f/8, 1/640 sec, ISO100)

 

Ik verlaat het strand via een pad met een klimmetje over het duin en blik nog even terug naar de zee.
blik naar zee op duinen van texel

NIKON D750 (24mm, f/8, 1/640 sec, ISO100)

 

Ok, wat weinig zee in de voorgaande foto, hier een andere kijk inclusief het duinpad.
blik op zee vanaf duinen op texel

NIKON D750 (105mm, f/8, 1/400 sec, ISO100)

 

Eenmaal naar beneden gelopen kijk ik voor de laatste keer achterom, dit geeft een indruk van de hoogte van het duin. Het is tijd om terug te keren naar het vakantie adres, anders kom ik te laat voor de lunch. Al fotograferend was ik toch langer op het strand dan de bedoeling, maar dat mag de pret niet drukken. Overigens ben ik droog thuis gekomen ondanks dreigende luchten.
duinpad paal 16 texel

NIKON D750 (48mm, f/8, 1/400 sec, ISO100)

 

◊.◊.◊

6 Comments

  1. Prachtige strandfotografie Hanry 🙂 Via de links op Willy’s site kwam ik bij u terecht en wil je alvast feliciteren met je mooi website en je fotografisch werk. Het zou erg leuk zijn om je toekomstig werk te mogen volgen.
    Beleefde groeten,
    Rudi

  2. Als je eenmaal besmet bent met het fotografievirus dan blijft dat trekken en kriebelen. Een herkenbaar gevoel. Zeker als je dan op zo´n mooie locatie bent.
    Ik heb genoten van je serie en van je verhaal. De eerste foto is mijn favoriet binnen deze prachtige serie.

Comments are closed.